Красота и здраве всеки ден

Втори етап - Бременност

Natal 3В очакване!

С напредването на бременността повечето жени изпитват все по-голямо щастие от растящото им дете и когато почувстват за първи път движението на своето бебе трудно въздържат възторга си.

Бременността е също така и изключително деликатен момент, в който майката трябва да се погрижи много добре за своето здраве и това на бебето. През този период се осъществяват важни процеси, които имат нужда от допълнителна помощ за правилното си протичане. Едно от най-важните неща е майката да осигури достатъчно качествени микронутриенти в тялото си. Това много често не може да стане единствено чрез храненето поради различни причини – небалансиран хранителен режим, сезонност на някои плодове и зеленчуци или недостатъчни количества от важни витамини или минерали в храната.

Бременните майки могат да подпомогнат развитието на своето бебе, като приемат допълнително важните вещества, които са основен градивен материал за плода. Това създава условия за идеално начало за по-добро справяне с физическите промени, а също така ще подобри здравословното състояние. В същото време ще стимулира физическото и психологическо развитие на детето.

Допълнителен полезен съвет:

Хранете се няколко пъти през деня по-малко, пийте 2 литра негазирана минерална вода, избягвайте храни като бялото зеле, които водят до образуването на газове и намалете консумацията на захарни изделия и мазни храни.

Осигуряването на достатъчно, правилно съчетани, оптимални количества микронутриенти за майката и бебето подпомагат отличното протичане на бременността, развитието на детето и чувството на майката за спокойствие. Ортомол Натал е ортомолекулярна хранителна добавка, която осигурява до 100 % нуждите на майката и бебето от допълнителни важни хранителни вещества.

Трябва ли да променя хранителните си навици?

Всеки ден трябва да се консумират голямо количество пресни плодове, зеленчуци, салати и пълнозърнести продукти. От четвъртия месец на бременността енергийните нужди на организма нарастват с около 200-300 калории на ден. Това грубо отговаря на около една порция извара с плодове. Това допълнително количество обаче не може да задоволи допълнителните нужди на организма от различни вещества, като желязо, фолиева киселина, магнезии, омега-3 мастни киселини и др. Важно е повишената нужда от микронутриенти в този период да бъде адекватно задоволена чрез допълнителното набавяне на важните за здравето на майката и бебето елементи. Трябва да се знае, че повишеното желание за някои храни по време на бременността, които могат да бъдат от кисели краставички до чийзкейк, често водят до небалансиран режим на хранене.

Допълнителен полезен съвет:

Доста дълго време спортуването е било забранено по време на бременност. Днес вече знаем, че то подобрява физическото здраве, както и настроението. Препоръчителни са по-малко натоварващите спортове, като фитнеса във вода, спортното ходене и танците.

Ортомол Натал

 • Съдържание

  Състав           Витамини     Витамин С     Витамин Е     Витамин В1   Още...
 • Дневен прием

  Всеки ден по време на или след хранене, заедно с капсулите, съдържанието на едно саше (= дневната доза) се разтваря в Още...
 • Форми

  Ортомол® Натал се предлага в удобна за прием формула -Прах + капсули         Още...
 • Допълнителни продукти

  Ортомол Фертил плюс- Надежда за мъже, желаещи да имат деца.   Още...
 • 1
 • Допълнителни

Ортомол Фертил плюс- Надежда за мъже, желаещи да имат деца.

Ортомол Фертил плюс

 Ортомол Фертил плюс