Красота и здраве всеки ден

Активна и във форма и по време на бременността

Ортомол Натал активна

Дори един бегъл поглед в книгите за бременност е достатъчен, за да се види значимостта от храненето с определени храни по време на бременност. Един балансиран хранителен прием осигурява добра основа, която дава възможност на бъдещата майка да се справя по-лесно с множеството физически промени, които са в резултат на бременността. Обичайните неудобства по време на бременност често могат да бъдат намалени с помощта на
микронутриенти и пробиотици.

 • Умора – Ако повишената нужда от желязо не е задоволена, то първите признаци на недостатъчност от този елемент са умората и слабостта. Анемията често е причинена от увеличеното количество кръв, понякога до 40% повече по време на бременността. В резултат на всичко това трябва да се произвеждат повече червени кръвни телца и в следствие на това се повишава също така необходимостта от желязо.
 • Магнезият подпомага мускулната активност и метаболизма. Схващанията в прасците са ясен показател за липсата на магнезий в тялото. Поради тази причини бъдещата майка трябва да е сигурна, че тялото й получава това, от което се нуждае.
 • Пробиотиците повишават защитните сили на организма, увеличават функционалната дейност на лигавиците в уриналните и вагиналните пътища.
 • Констипацията е чест проблем по време на бременност и може да бъде контролиран с помощта на пробиотици.

Какво представляват пробиотиците?      

Пробиотиците (от гръцки „probios” , означаващо „за живот“) са специфични живи бактерии, които имат позитивно въздействие върху чревната флора и съответно върху здравето като цяло. Ортомол Натал включва най-важните пробиотици, важни за организма на майката.

Хранейки се вие осигурявате храна и за вашето бебе

Най-добрият хранителен режим на майката е източник за доброто здраве на растящото бебе. Хранителните вещества, осигурени от вас чрез ежедневното хранене, представляват за него единствения източник на храна. Сложното взаимодействие на много хранителни вещества лежи в основата на чудото живот и е истинска предпоставка за положителното развитие на бебето и неговото добро здраве. Ембрионът реагира изключително чувствително на липсата на хранителни вещества, употребата на алкохол, тютюнопушенето, както и на замърсителите на околната среда – особено в първите три месеца от бременността.

Важно за вашето дете …

От какво има нужда точно в тези момент бебето във вашата утроба:

Витамин С, витамин Е, витамин D, цинк и селен
За функционирането на имунната система

Омега-3 мастни киселини
За развитието на зрителната система и мозъка на бебето, както и за подсилване на имунната система

Йод
За поддържане на щитовидната жлеза и метаболизма

Витамин К, витамин D и калций
За развитието на скелета

Витамини от групата В
За подсилване функциите на метаболизма – въглехидратен, мастен и протеинов метаболизъм

Фолиева киселина, витамин B12 и желязо
За изграждането на червени кръвни телца, стимулиране растежа на клетките и оптимално развитие на органите

Пробиотици
Подсилват защитните сили на организма

Важно за нервната система и мозъка

Омега-3 мастните киселини играят централна роля за оформянето на нервната система и мозъка още в ембрионалния стадий на развитие. Тези поли-ненаситени мастни киселини трябва да бъдат набавени на организма чрез храната, тъй като тялото не може да ги произведе само. Естествен източник на Омега-3 мастните киселини могат да бъдат студеноводните риби, като скумрия и херинга.

Омега-3 мастните киселини играят важна роля в развитието на растящото бебе.

60% от човешкия мозък е съставен от ненаситени мозъчни мастни киселини (Омега-3 мастни киселини), от които DHA (докозахексаенова киселина) e основен съставен елемент.

Важно за имунната система

Важно е както за майката, така и за бебето, имунната система по време на бременността да остане незасегната. Имунната система не само защитава срещу бактерии и вируси, но и подпомага за справянето с ежедневния стрес, причинен от заобикалящата ни среда, като например цветния прашец и домашния прах. По време на бременността майката може да подсили развитието на имунната система на бъдещето си дете, чрез приема на пробиотици и Омега-3 мастни киселини. Те оказват позитивно въздействие върху имунната система. Трябва да се отбележи обаче, че едновременният им прием има значително по-мощен ефект.

Можете да подсигурите на вашето тяло достатъчен прием на всички, свързани с бременността, микронутриенти с продължителен прием на Ортомол Натал.

Съвети за бременността и кърменето

Избягвайте кравето мляко и високо алергенни храни, като например фъстъци (т.е. ядки), още от само начало

Избягвайте никотиновия дим и средата на пушачи

Приемайте пробиотици по време на бременността и кърменето

Избягвайте контакта с домашния прах

Кърмете вашето бебе поне първите 4 месеца

Консумирайте храни, които са богати на антиоксиданти и Омега-3 мастни киселини

Ортомол Натал

 • Съдържание

  Състав           Витамини     Витамин С     Витамин Е     Витамин В1   Още...
 • Дневен прием

  Всеки ден по време на или след хранене, заедно с капсулите, съдържанието на едно саше (= дневната доза) се разтваря в Още...
 • Форми

  Ортомол® Натал се предлага в удобна за прием формула -Прах + капсули         Още...
 • Допълнителни продукти

  Ортомол Фертил плюс- Надежда за мъже, желаещи да имат деца.   Още...
 • 1
 • Допълнителни

Ортомол Фертил плюс- Надежда за мъже, желаещи да имат деца.

Ортомол Фертил плюс

 Ортомол Фертил плюс