Красота и здраве всеки ден

Влияние на Омега-3 и Антиоксидантите  в ставите

Омега-3 мастни киселини

Тези полиненаситени мастни киселини могат да имат успокояващ ефект върху възпалителния процес в ставата. Омега-3 мастните киселини се намират най-вече във всички тлъсти морски риби, в ореховото масло, лененото масло и ядките.

Антиоксиданти

В резултат на общия метаболизъм в тялото постоянно се развиват „свободни радикали“, които биват неутрализирани от известен брой хранителни вещества, които действат като антиоксиданти.

Хранителните вещества, които са особено ефективни включват витамините А, Е и С, фитонутриенти като бета-каротен, цитрусови биофлаваноиди както и микроелементи като селен, цинк и мед. По време на възпалителния процес броя на свободните радикали в ставата се увеличава и това води до увреждане на хрущялната тъкан. Поради тази причина има повишена нужда от антиоксиданти, за да се стимулира естествения и здраовсловен баланс в ставата.

Здравословна храна

Хрущялен и костен метаболизъм

За да се даде възможност костния метаболизъм да бъде подкрепен или да се посрещне повишената нужда от хранителни вещества поради остеоартрита е препоръчително да се подсигури достатъчно количество костни компоненти. Калцият е особено важен тук, защото той е основен елемент в костната тъкан. Витамин Д3, Витамин В6 и Витамин С са също полезни за костния метаболизъм. Процесът на понижаване наацетилцистеин произвежда сулфат - съдържащ сяра компонент, който служи за взаимовръзка на хрущялните съставки.

Един добре балансиран хранителен режим би трябвало да бъде приоритет, за да се осигури на цялата става адекватно количество хранителни вещества, които активно поддържат хрущяла и костите. В много случай обаче, е почти невъзможно да се достави достатъчно количество от тези „микронутриенти” само чрез храната, тъй като са необходими по-големи количества, поради съществуващия ставен проблем. Достатъчно количество от всички тези съставки помага да се възстанови биологичния баланс в ставата.

Микронутриентите са естествени субстанции, които са важни за вашето здраве. Те включват витамини, минерали, микроелементи, фитонутриенти, както и есенциални мастни киселини и протеинови компоненти.

Ортомол Артро плюс

 • Съдържание

  Ортомол Артро плюс - хранителна добавка облечаваща остеоартрит: съдържание Глюкозамин сулфатХондроитин сулфатХиалуронова киселинаВитамин АВитамин СВитамин Е (ТЕ**)Витамин В1Витамин В2НикотинамидВитамин В6Витамин В12Витамин Още...
 • Дневен прием

  Всеки ден по време или след хранене, заедно с капсулите, съдържанието на едно саше (= дневната доза) се разтваря в около Още...
 • Форми на прием

  Ортомол Артро плюс - хранителна добавка облечаваща остеоартрит: форми на прием гранулат капсули Още...
 • Брошури

    Ортомол Артро плюс - хранителна добавка облечаваща остеоартрит: брошури Брошура Превод на брошурата Още...
 • Допълнителни продукти

  Ортомол Спорт - ежедневна грижа за физическо натоварване, възстановяване и издръжливост.   Липостанол плюс - регулира холестерола.   Още...
 • 1
 • Допълнителни

Ортомол Спорт - ежедневна грижа за физическо натоварване, възстановяване и издръжливост.

Ортомол Спорт

Ортомол Спорт

 

Липостанол плюс - регулира холестерола.

Липостанол плюс - регулира холестерола.