Красота и здраве всеки ден

Ортомол Фертил® плюс - за проблеми при мъжкия фертилитет

В днешно време все повече зачестява проблема с мъжкия фертилитет. Според проучване на специалисти един на всеки 20 мъже е засегнат от стерилност. Главната причина за стерилността е лошото качество на спермата, като тя се определя в 3 основни параметъра: брой на сперматозоидите, подвижност на сперматозоидите и морфология.

Ортомол Фертил - за проблеми при мъжкия фертилитет

Причини за проблемите с мъжкия фертилитет

Причините за стерилността при мъжете могат да бъдат: алкохол, цигари, стрес, хормонални нарушения, лошо хранене, прекаленото прегряване(честото използване на: сауни, солариуми или продължителното излагане на слънце), травма в областта на тестисите и различен вид заболявания.

Най-често срещан проблем също така е недостатъчното производство на подвижни и нормални сперматозоиди в тестикулярните канали.

Начини за подобряване качеството на спермата

За да се подобри качеството на спермата е необходимо да направите няколко основни неща, като например: да се откажете от тютюнопушенето, да намалите употребата на алкохол, промяна на хранителните навици и един от може би най-важните е приемането на допълнителна правилна хранителна помощ. Такава хранителна добавка е Ортомол Фертил плюс.

Защо Ортомол Фертил плюс?

За повече от 20 години на пазара германската фирма Orthomol изработва и разпространява диетични и хранителни добавки определени за специални медицински цели, които се използват като терапия или при специални обстоятелства. Лекари, фармацевти и клиенти са впечатлени от продуктите, които създават Orthomol защото те наистина оказват изключително влияние за подобряване и поддържане на добро здраве. Това е и една от основните причини германската фирма да е най-добрата за цяла Европа.

Благодарение на своят голям екип от професионалисти и специалисти Ортомол създават хранителната добавка Ортомол Фертил плюс. Тя представлява ортомолекулярна хранителна добавка, която е подходяща за диетична терапия на фертилна дисфункция при мъжете. Тази диетична хранителна добавка съдържа ценни хранителни и основни вещества без които организма не може, а именно: протеини, въглехидрати, мазнини и множество витамини и специални вещества (или общото им название микронутриенти). С помощта на диетотерапия с Ортомол Фертил плюс се подобряват следните параметри на семенната течнот:

1. Броят на сперматозоидите в еякулат

2. Концентрацията на сперматозоидите

3. Нормалната форма на сперматозоидите

4. Подвижността на сперматозоидите

5. Обема на спермата

Микронутриентите и тяхното влияние

Ортомол Фертил - за проблеми при мъжкия фертилитет

Важната комбинация от вещества, които съдържа Ортомол Фертил плюс са : цинк, селен, мед, витамин B6, витамин B12, Витамин Е, Витамин С, рибено масло и фолиева киселина. Всеки един микроелемент стимулира подобряването на плодовитостта при мъжете.

Витамините В6, В12 и В9(фолиева киселина) допринасят за поддържането на нормални нива на хомосцистеин метаболизъм, тъй като той е зависим от тях.

Комбинацията от цинк и В12 подпомагат в процеса на клетъчното делене.

Цинка е много важен за поддържането на нивата на тестостерон в кръвта, както и нормалното възпроизводство за плодовитостта. От друга страна съединението на цинка със селен, мед, витамин Е и витамин С предпазва клетките от оксидативен стрес, който може да доведе до тяхното частично или трайно увреждане.

Друг важен минерал от който организма се нуждае е селенът. Той подпомага поддържането на нормална сперматогенеза.

Важно хранително вещество за подобряване качеството на спермата е, също така, рибеното масло. То е богато на омега-3 мастни киселини, с обща група от девет полиненаситени мастни киселини. Най-важните от тях са алфа линоленична киселина(ALA) , ейказапентанова киселина(EPA) и доказахексанова киселина(DHA), именно EPA и DHA са съставна част на клетъчните мембрани.

Всички необходими микронутриенти, които са от главно значение за мъжкия фертилитет са прецизно балансирани в Ортомол Фертил плюс за да доведат до желания резултат.


Ортомол Фертил

 • Съдържание

  Състав Ортолом Фертил плюс           Витамини           Витамин Е     Витамин Още...
 • Дневен прием

  Лесна за прием комбинация от таблетки + капсули. Съдържанието на едно пакетче (= дневна доза) Ортомол Фертил плюс се приема всеки ден Още...
 • Форми на прием

  Ортомол® Фертил плюс се предлага в удобна за прием формула - Таблетки + капсули Още...
 • Допълнителни продукти

  Ортомол® Натал - за жени преди, по време на бременността и през периода на кърмене.   Още...
 • 1
 • Допълнителни

Ортомол® Натал - за жени преди, по време на бременността и през периода на кърмене.

Ортомол Натал

 

Ортомол Натал