Красота и здраве всеки ден

Микронутриентите поддържат сперматозоидите в добро състояние

Ортомол Фертил плюс - микронутриенти

Дължината на всеки сперматозоид е приблизително 0,06 мм и той се състои от три части: глава, шийка и свързваща част и опашка. Главата на сперматозоида съдържа генетична информация, шапката, покриваща главата съдържа ензими, които улесняват проникването в яйцеклетката.

В свързващата част има клетъчни органели (митохондрии), които осигуряват енергия за движение. Опашката генерира движението, така че сперматозоида може да се придвижва 3-4 мм за минута. Това означава, че разстоянието от около 15 см от вагината до фалопиевите тръби може да бъде изминато от сперматозоидите за около един час.

Микронутриентите влияят върху флуидността на мембраната на яйцеклетката, оксидативния стрес, енергийния метаболизъм и разграждането на хомоцистеина.

Флуидност на мембраната

● Омега-3 мастни киселини

► подобрява флуидността на мембраната на
   сперматозоида, което е важно за оплождането

 

Оксидативен стрес

● Витамин С                                 ● Цинк

● Витамин Е                                 ● Каротиноиди

● Селен                                         ● N-ацетилцистеин

► защитава ДНК на сперматозоидите и клетъчните мембрани
    срещу свободните радикали

 

Енергиен метаболизъм

● L-карнитин

● Коензим Q10

► основни за енергийното снабдяване на сперматозоидите
   и следователно за движението

 

Разграждане на хомоцистеина

● Витамин В6                                

● Витамин В12                                 

● Фолиева киселина                              

► спомагат за разграждането на метаболитния хомоцстеин, който
    се свързва с негативните ефекти върху репродуктивните
    функции

 

Подобряване качеството на семенната течност с ортомолекулярна медицина 

В последните десетилетия са извършени много опити , които доказват ефективността на определени микронутриенти в случаи на нарушаване на фертилитета и техния благоприятен ефект върху качеството на еякулата.

Ортомол Фертил плюс е създаден въз основа на тези научни резултати и съдържа микронутриенти, които са необходими за прозводство на семенна течност.

„Ортомолекулярна медицина означава съхраняване на добро здраве и третиране на заболяванията чрез промяна на концентрациите на вещества в тялото, които са нормално присъстващи и са необходими за неговото здраве.”
Линус Поулинг (1901-1994), двукратен Нобелов лауреат (химия 1954, Мир 1962) основател на Ортомолекулярната хранителна медицина

Ортомол представя ортомолекулярната медицина в Германия и може да се облегне на опит от десетилетия.

Продуктите на Ортомол се базират на научни резултати, характеризиращи се с добра толерантност и добре балансирани дози за специфични изисквания.

Ортомол Фертил плюс е терапевтичен подход със сложен състав, който осигурява хранителна подкрепа за третиране на проблемите на мъжкия фертилитет. Микронутриентите, съдържащи се в продукта оказват положителен ефект върху качеството на семенната течност и може да бъде прилаган като полезна добавка за подкрепа на други медицински техники за борба с нарушенията на фертилитета.

Допълнителна информация:

По време на женския оргазъм шийката подпомага движението на сперматозоидите в посока на матката. Затова за зачеване е благоприятно ако жената получи оргазъм след кулминацията на мъжа, а не обратното.

Основни микронутриенти, необходими за съзряването на сперматозоидите

Микронутриентите съдържащи се в Ортомол Фертил плюс, са естествена част от диетата. В резултат на техните хранителни свойства могат да окажат благоприятен ефект върху качеството на сперматозоидите, по специално върху концентрацията и подвижността на им.

Правилното комбиниране има значение

Определени микронутриенти са важни за формирането и съзряването на сперматозоидите. Тъй като ефектите на тези микронутриенти се допълват, логично е да се осигури балансирана комбинация.

Хранителни свойства и характеристики на определени съставки

Витамини
Витамин Е Важен антиоксидантен витамин (уловител на радикали), защитава клетъчната мембрана срещу свободните радикали, има благоприятен ефект върху подвижността на сперматозоидите.
Витамин С Защитава генетичната информация (ДНК) срещу атаките на свободните радикали. Увреждането на ДНК на сперматoзоидите, води до понижаване на функцията им.
В витамини Витамините В6, В12 и фолиевата киселина са важни за разграждането на метаболитния хомоцистеин. Високите нива на хомоцистеин могат да имат отрицателен ефект върху репродуктивните функции.
Микроелементи
Цинк Важна съставка на антиоксидантните ензими, които също присъстват в семенната течност; липсата на цинк се свързва с понижено производство на тестостерон; оказва благоприятен ефект върху подвижността и броя на сперматозоидите, както и върху броя на нормално оформените сперматозоиди.
Селен Важна съставка на антиоксидантните ензими, които също присъстват в семенната течност; тази ензимна активност влияе върху жизнеспособността, нормалната форма и подвижност на сперматозоидите.

 

Фитонутриенти
Смесени каротиноиди Антиоксиданти, които работят заедно с витамин Е, за да защитават клетъчната мембрана срещу свободните радикали.
Други микронутриенти
Омега-3 мастни киселини Подобряват флуидността на мембраната на сперматозоидите – важна предпоставка за успешно оплождане
N-ацетилцистеин Съставка на важен антиоксидантен ензим
L-карнитин  Витаминоподобно вещество; играе ключова роля при генериране на енергия за сперматозоидите и при проникването им в яйцеклетката; има благоприятен ефект върху подвижността на сперматозоидите. 
Коензим Q10 Витаминоподобно вещество; мощен антиоксидант и уловител на радикали; има благоприятен ефект върху подвижността на сперматозоидите

Ортомол Фертил

 • Съдържание

  Състав Ортолом Фертил плюс           Витамини           Витамин Е     Витамин Още...
 • Дневен прием

  Лесна за прием комбинация от таблетки + капсули. Съдържанието на едно пакетче (= дневна доза) Ортомол Фертил плюс се приема всеки ден Още...
 • Форми на прием

  Ортомол® Фертил плюс се предлага в удобна за прием формула - Таблетки + капсули Още...
 • Допълнителни продукти

  Ортомол® Натал - за жени преди, по време на бременността и през периода на кърмене.   Още...
 • 1
 • Допълнителни

Ортомол® Натал - за жени преди, по време на бременността и през периода на кърмене.

Ортомол Натал

 

Ортомол Натал