Красота и здраве всеки ден

Сперматозоидите – решаващи за фертилитета

Fertil

Много мъже не знаят, че те самите може би са причина за тяхното нежелано безплодие. А и статистиката показва колко драстично се е понижило качеството на семенната течност при мъжете от индустиализираните страни през последните десетилетия. Преди петдесет години средния брой сперматозоидите на милилитър еякулат е бил 100 милиона – в днешно време тази бройка е паднала до 20-64 милиона. Възрастта на мъжете също играе важна роля. Проучванията показват, че еякулатът на 45-годишен мъж съдържа по-малко подвижни и нормално оформени сперматозоиди в сравнение с този на 18-годишен мъж.

Сперматогенезата – чудото на живота

Формирането на сперматозоидите (сперматогенеза) става в семенните каналчета на тестисите. Това отнема приблизително 60 – 64 дни. Около 1000 сперматозоиди се произвеждат всяка секунда или 3-4 милиона всеки час. По време на целия процес на растежа сперматозоидите са много чувствителни на вредни влияния.

Само най-добрите ще успеят

Тъй като пътят до яйцеклетката е много дълъг и изтощителен, качеството на сперматозоидите е от решаващо значение за успешното оплождане. Само качествените и активни сперматозоиди ще успеят да стигнат до яйцеклетката, да проникнат през обграждащия слой от клетки и да влязат в нея.  

Определени хранителни микронутриенти могат да окажат положително влияние върху показателите за качество на еякулата и така да повишат шанса за опождане.

Какво можете да направите сами?

Натуралният терапевтичен подход, основан на подобряване качеството на семенната течност, в резултат на хранителна подкрепа, дава на мъжете нова надежда. Ортомол Фертил плюс е ортомолекулярна хранителна добавка, която е предназначена за диетотерапия при нарушенията в мъжкия фертилитет. Специалното съдържание е добре балансирана комбинация от специфични микронутриенти, като витамини, микроелементи, аминокиселини, антиоксиданти и витаминоподобни вещества които са необходими на тялото за образуване на сперматозоиди.

Засилете вашия метаболизъм! Това ще увеличи насладата от живота, мъжествеността и желанието, както и правилното протиане на всички процеси в тялото. Лека тренировка за издръжливост от половин час, три пъти седмично е достатъчно да стимулира вашия метаболизъм.