Красота и здраве всеки ден

От какво се нуждае организма по време на менопауза?

Менопаузата е естествен процес, през който преминава женското тялото след определена възраст. Този период е неминуема част от живота на жената, a добрата информираност осигурява на дамите спокойствието да го посрещнат. Колкото по-подготвени са за промените, които ще настъпят, толкова по-леко може да се преодолее деликатният период.

Средната възраст за настъпването на менопаузата е между 45-50-та година от живота на жената и се характеризира с редица промени в тялото. При настъпването им преди 40-та години се нарича „ранна менопауза“. Признаците могат да се появят и преди навлизането на тази възраст. Периодът се характеризира с хормонални промени, придружени от различни симптоми, които неминуемо се отразяват на физиката на жената, както и колебания в настроението. Продължителността може да се наблюдава в рамките на пет, шест години или повече. Периодът преди настъпването на менопауза се нарича перименопаузата или още „климактериум“, където признаците загатнати, но не са ясно изразени.

Досадните симптоми при настъпването на менопауза са:

  • Менструални аномалии. По същество този процес в женския свят е свързан с края на възможността за репродуктивност т.е. бележи края на функционирането на яйчниците. Най-ясният сигнал за настъпването ѝ е липсата на менструален месечен цикъл в продължение на 12 последователни месеца. На лице е нередовна овулацията.
  • Друг симптом са горещи вълни, които в нередки случаи са последвани от нощни изпотявания и студени тръпки по тялото. Появяват се признаци като влагалищен дискомфорт. Той се изразява в промени на лигавицата на вагината. Причината е понижаване на нивата на хормоните естроген и прогестерон. Възможни са смушения в пикочните пътища. Лигавицата на уретрата, става по-тънка и суха.
  • Дамите по време на менопауза споделят за разнородни емоционални неразположения. Жените в този период са предразположени към депресия, раздразнителност, резки промени в поведението и настроението, нарушения на съня дори безсъние, умора, нарушения на паметта, тревожност.

Менопаузата е един от периодите, които водят и до промени в теглото. Голям процент от жените имат проблеми с поддържането на килограмите си. Известно е, че с възрастта обмяната на веществата се забавят. Освен пониженият метаболизъм, половите хормонални изменени също повлияват за това. Трупането на килограми се осъществява предимно в областта на кръста и корема. Според изследвания близо 60% от жените напълняват през този период.

Подкрепете организма по пътя към менопаузата

За да подкрепите организма го заредете с оптимален набор от витамини и минерали. Обърнете внимание на калция. Погрижете се да осигурите балансирано меню, което снабдява организма с цинк, витамини С и Д, витамини от Б групата. Консумацията на повече цитрусови плодове, както и млечни продукти, ще набавят така нужните за организма микронутриенти. Обогатявайте набора от витамини и чрез сок от червени боровинки, зърнени храни, зелеви култури.

За да се избегнат характерните за менопаузата „топли и студени вълни“ е добре да се намали употребата на алкохол. Спортът би се отразил тонизиращо на тялото ви и ще го зареди с повече енергия. Той ще спомогне да укрепи костната система и за свалянето на ненужните килограмите.

Периодът се приема за критичен от почти всяка жена. Добре биха повлияли разбиране от близките ѝ, както и разговори с жени, които вече са преминали през менопаузата. А консултации с медицински лица биха внесли доза спокойствие.

Верен помощник, способен да помогне да преодолеете с лекота неудобствата през периода на менопауза, е Ортомол Фемин. Хранителната добавка е специално разработена за Вас дами, на които ви предстои това предизвикателство. Продуктът е разработен на принципите на ортомолекулярната медицина, като в състава му не участват хормони. Продуктът е богат на изофлавоноиди, коензим Q10, биотин, селен и есенциални мастни киселини, както и оптимална комбинация от витамини и минерали. В съдържанието влиза фитоестрогени от соя и ленено семе. Те са фитонутриенти със специално действие, които повлияват ефективно на типичните симптоми на менопауза, като горещи вълни и пристъпи на изпотяване, заради естрогеноподобна структура, която имат. Освен това хранителна добавка съдържа селективни модулатори на естрогеновите рецептори.

Ортомол Фемин спомага за облекчаване на съпътстващите менопаузата симптоми, както и за цялостното укрепване на тялото, което е изключително важно за пълноценното функциониране на организма и ви прави по-жизнени и енергични.

Пристъпете към едни от най-зрелите си и пълноценни години спокойни и подготвени. Менопаузата не е болестно състояние, а признак на стареене на женския организъм. Това не е причина за ниско самочувствие и дискомфорт.

Купете Ортомол Феним СЕГА