Красота и здраве всеки ден

9 ясни сигнала на тялото при слаб имунитет

Когато организмът ни се почувства застрашен, тялото задейства защитна съпротива. Тази реакция на имунната система показва, че нещо необичайно се случва в нашето тяло. Виновниците за всичко това могат да бъдат стрес, хронично недоспиване, неправилно хранене и др. Важно е да можем да разчетем тези сигнали и да реагираме навреме, за да запазим баланса в тялото си.

Предлагаме ви 9 ясни сигнала на тялото, които сочат, че имаме слаб имунитет.

1. Честите настинки – сигурен знак, че организмът не може категорично да се справи с тях и да изгради достатъчно силна защитна бариера.

2. Чувство на умора - имунната система изисква огромно количество енергия, с която да се бори с микроби и други врагове на организма. Ако често се чувстваме слаби и изморени, по време на ежедневните си дейности, е време да се замислим от какво е породено това чувство.

3. Алергиите – това са възпалителни реакции, която трябва да ни подскажат, че има заплаха за организма. Те нападат, когато има т.нар. пробойна. Щом организмът ни започна да отслабва симптомите им се засилват.

4. Подуване на корема. Твърди се, че до 80% от имунната система е в червата. Подуването там е знак за проблеми с храносмилателната система и разрушаване на имунната защита на стомашната флора.

5. Хронични нощни изпотявания – особено, ако са придружени с други симптоми. Добре е да им обърнете внимание и да се консултирате с личния си лекар.

6. Чувство на хлад по тялото. Студени ръце, крака и неприятни тръпки по тялото има вероятност да превърнат тялото в домакин на грипа или настинката. Човешкият грипен вирус се възпроизвежда най-интензивно при 33 градуса C. Вирусите репликират по-бързо в тяло с по-ниска температура.

7. Кожни неразположения – могат да се изразяват в лишеи, обриви, лющене на кожата, като пърхотът. Не ги бъркайте със слънчевите или старческите петна.

8. Сухи устни и носа. Носната лигавица не трябва да е прекалено суха. Колкото и странно да звучи, това привлича вирусите. Появата на много сухи устни или херпеси също са сигнали, че нещо не е наред с имунната ни система.

9. Косопад и чупливи нокти – прекаления косопад и чупливите нокти са симптоми на слаб имунитет. Вие най-добре познавате косата, ноктите и тялото си, когато тези на пръв поглед обичайни действия, започнат да зачестяват, означава, че имунитета е започнал да отслабва.

Какво да направим, за да се справим със слабата имунна система?

Есента е сезонът, в който тялото ни се подготвя да премине от топлия към по-студения период от годината. Смяната на температурите и времето влияят на организма и създават предпоставки за отслабване на имунитета. Превантивните мерки са добър избор, за да се справите с това предизвикателство.

Отделяте повече време за почивка и сън, Консумирайте сезонни плодове и Набавяйте допълнителни важни микронутриенти чрез хранителни добавки.

Подхождайте отговорно към собственото си здраве.

Ортомол Имун е подходящата хранителна добавка, която спомага изграждането и подсилването на имунната система. Подходящ е при различни алергии и вируси, често повтарящи се инфекции и настинки. Повлиява на симптоми, като главоболие, болки в крайниците и в гърлото, дрезгав глас, кашлица, хрема, секреция от носа.

Ортомолекулярната хранителна добавка съдържа необходимите за организма антиоксиданти C и Е, витамини А, D, смесени каротеноиди, биофлавоноиди, цинк, селен, витамини от групата В, които спомагат клетъчната защита, имат благоприятен ефект за изграждането на добър имунитет и позволяват правилна хранителна подкрепа за усилване на съпротивителните сили на тялото.

  

От Ортомол са се погрижили и за малките членове на семейството. Имун Кидс – хранителна добавка за деца, която е специално разработена, за да осигури адекватна защита на крехкия организъм на по-малките. Приемът на продукта осигурява засилването на съпротивителните му сили, благодарение на богатия набор от микронутриенти, витамини и минерали. Влияе върху активността на клетките, спомага за намаляване нуждата от лечение с антибиотици. Продължителният прием на Имун за деца ще гарантира спокойствие през студените, грипни месеци.