Красота и здраве всеки ден

Забременяването, като процес в човешкото битие, дълбоко вълнува много дами. Често е придружено с известна доза съпътстващи притеснения относно износването и раждането на здраво бебе. Но преди всичко, още в началото, трябва да се повдигнат въпроси за здравословното състояние на самите родители. Притесненията са по-ярко изразени особено ако жената, желаеща да стане майка, вече отброява 35-та година от младостта си.

Връзката между плодовитостта и възрастта
Известно е, че периодът, през който е възможен да забременее една жена се свързва пряко с репродуктивната ѝ възраст. Приема се, че това са годините от началото на менструалния цикъл до наличието на последния такъв. А благотворното време, за раждане на първо дете, е между 20 и 30-годишна възраст. В съвременното общество все по-често се срещат бъдещи майки навлезли в периода след 35. Причините могат да са в широк диапазон като завършване на образование, изграждане на добра кариера, търсене на подходящ партньор и др. Така този важен период в живота на човек бива отлаган. Проучвания сочат, че през последните години възрастта на бременните дами расте все повече. В тези случаи това са планирани бременности, които са вследствие повече на изкуствено оплождане, а не по естествен път.

Бременността и добрите здравни навици

Natal 500Запазването на добро състояние на жената е важно, ако е взимала дълго време орални контрацептиви. Тези медикаменти влияят върху хормоните естроген и прогестерон. Ето защо някои дами трудно могат веднага да заченат след като са приемали контрацептиви. Гинеколозите съветват, след като прекратите използването им, да изчакате да се нормализира естествено менструалният цикъл и след това да дадете начало на опитите за забременяване.

Нарастването на възрастта повишава определени рискове, но това не означава, че неминуемо бременността ще протече с проблеми. Съществуват изследвания за състоянието на яйчниковия резерв. Те са подходящи за проверка на репродуктивния потенциал на жената, с оглед планиране на бременност. Едно такова изследване би дало яснота на много хора, които желаят да станат родители.
Забременяването на 35 и повече години е отговорен процес, по време на който трябва да се обърне особено внимание. Здравето и на майката, и на плода не са за пренебрегване, затова е задължително да се проведат консултации с лекар, още преди самото зачеване. Предварително предприетите изследвания могат да установят много рискови фактори като увеличена опасност от преждевременно раждане или спонтанен аборт, поддържане на високо кръвно и др. Медицината сочи, че опасността от раждане на дете с хромозомни аномалии нараства с възрастта на майката. Други добре известни факти са, че нездравословното хранене и прекомерната консумация на алкохол и тютюнопушене водят до малформации на бебето. Отговорността остава в ръцете на бъдещите родители.
Една жена, макар и над 35 години, която няма доказани репродуктивни проблеми, може да износи и роди живо и здраво дете. Тя е зависима от собствените си здравни навици. Хранителното многообразие и приемът на оптимални дози витамини са изключително важни за здравето на майката – факт, който бива пренебрегван от някои жени.
Преди и по време на бременност жената трябва да е добре физически и психически подготвена за новия член на семейството. Износването на плода е също толкова важен процес, колкото и зачеването. Допълнителната хранителна помощ, в лицето на хранителни добавки, само би повлияла благотворно.

Ортомол Натал и жените след 35

Много е важно жената да се погрижи оптимално за себе си и за промените, които ще настъпят с тялото ѝ още преди да забременее. Това освен, че е заявка за добро здравно възпитание, така и за отговорност към плода, който ще се развива в нея. Своевременният прием на висококачествени хранителни добавки ще гарантира укрепването на тялото ви.
За ваш подходящ съюзник може да разчитате на Ортомол Натал. Уникален комплексен продукт, който е съобразен с ортомолекулярната хранителна медицина. Продължителният прием на тази хранителни добавки осигурява всички необходими вещества за правилна подготовка на процеса около забременяване. Съставът на Ортомол Натал съдържа прецизно балансиран набор от всички нужни витамини, минерали, микроелементи и антиоксиданти, които подпомагат здравословното развитие на бебето. Освен това се грижат за комфорта ви по време на бременността. Продуктът осигурява оптимална защита за здравето на майката като укрепва имунната система, регулира функцията на червата, допринася за подобряване на вагиналната флора.

Здравните навици и информираността могат да спомогнат за протичането на спокойна бременност, а последствие и на появата на здраво бебе, въпреки възрастта над 35 години. Хранителни добавки Ортомол са вашия верен приятел, който ви предлага комфорт и оптимална подкрепа през тези вълнуващи месеци.

ПОВЕЧЕ ЗА ПРОДУКТА

opakovka Natal 2

КЪМ МАГАЗИНА