Красота и здраве всеки ден

Immun 500Времето се затопля, дните стават по-дълги и по това време на годината се осъществява смяната на лятното часово време. Пролетта е и периодът поканващ за провеждане на диети за отслабване, а също е благоприятен за развитието на множество алергии. Всичко това неминуемо оказва влияние върху организма и тялото на човек. Усещането за пролетна летаргия, от която много хора се оплакват през настъпващите месеци, не е заболяване, но може да предизвика стресиращи неразположения, които да предизвикват усещане на нетрудоспособност и вялост. 
 
От какво се предизвика пролетната умора?
Пролетта води със себе си по-топли и по-дълги дни. Нека прибавим високи температурни колебания в денонощие, както и инфекциите и алергиите, които придружават смяната на сезоните. Тялото ни обаче се нуждае от определено време, за да може да се справи с адаптирането към тези промени. Метаболизмът и хормоналните нива на живите същества, в това число и хората, реагират спрямо външните промени на температура и светлина.  Някои учени  твърдят, че през този период от годината, тялото ни произвежда повече от хормона на съня – мелатонин. Това предизвиква усещането на умора през пролетта. 
 
Как да се справим?
Правилното хранене и набавянето на необходимия ежедневен прием на витамини ще спомогнат да се справите с пролетната умора и да заредите тялото с нужното му количество енергия. Още с първите топли месеци от годината някои дами дават началото на диети за отслабване на организма, за да влязат в добра форма за лятото (виж Най-безопасната рецепта за красива фигура). Детоксът е предпочитан начин за справяне с излишните килограми, за пречистване на организма от токсини или почивка за храносмилателната система, но ако не се провежда коректно може да предизвика тежки последствия. Задължително е човек да се поинтересува каква е удачната според възраст, състояние и т.н диета за отслабване за собствения си организъм. За да избегнете сриването на организма обърнете внимание на това, че:
 
-Течностите са важни! Прясно изцедени сокове от моркови, спанак или от цвекло действат ободрително и подпомагат организма в борбата му с пролетната умора. Те имат наподобяващо детокс действие, но в много по-щадяща форма. 
 
-По-интензивни почивки и качествен сън. Щом през този сезон тялото ви често се уморява, значи има нужда от повече почивки. Вслушвайте се в нуждите му. 
 
-Отдайте се на ароматерапия. Няколко капки от етерични масла, като лавандулата например, ще ви гарантират чувството на бодрост и отмора. Маслата са известни с болкоуспокояващите, нервноуспокояващато си действие и много др. 
 
-Правилното хранене е ключово. Организирайте менюто си, така че да съдържа пресни плодове и зеленчуци. Те ще ви осигурят важни витамини, като витамин Е, който е мощен антиоксидант, забавя стареенето, грижи се за здравата коса и кости. Витамин Е се подпомага оздравителния процес на организма.  За правилно хранене добавете в менюто си телешки черен дроб, кафяв ориз, пълнозърнести продукти, яйца, бобови култури. Те са естествен източник на витамин Е в организма. 
 
Пролетната умора в комбинация със строга диета за отслабване ще уязви издръжливостта на тялото ви и ще изтощи организма. За  да облекчите симптомите на умора можете да разчитате на хранителните добавки Ортомол. 
Представяме ви Ортомол Имун – хранителна добавка със специално медицинско предназначение за защита на имунната система. Съдържа комплексна комбинация, от оптимални количества важни витамини, минерали и микроелементи. Тези прецизно подбрани вещества в Ортомол Имун ще се погрижат за правилната подкрепа на тялото през периода на пролетна умора. Ще ви осигурят защита, жизненост и сила. Ортомол Имун е едно чудесно средство за детокс на организма чрез хранителна добавка.
Качеството на продукта гарантира превенцията срещу неразположения, особено в сезона, през който вилнеят множество досадни алергии. Хранителната добавка е освободен от лактоза и глутен и съдържа истински въглехидрати. 
Тялото ви ще привикне на сезонните промени, които води със себе си пролетта. От вас зависи дали ще му помогнете да се справи по-лесно. Направете го с доза добро настроение и силата на хранителни добавки Ортомол. 
 
 
 
orthomol immun box tumb