Красота и здраве всеки ден

Ползата от прием на продукти Ортомол Напредването на медицината на хранене e безспорно ключов фактор за подпомагане на човешкото здраве и оцеляване. Звучи сложно и далечно от нас, затова нека да го кажем лесноразбираемо – нека се обърнем към собствените си нужди, да вземем в свои ръце запазването на доброто здраве. Известно е, че грижейки се за тялото, като го снабдяваме с достатъчен набор от витамини, му изгражда допълнителни защитни функции, а това води до удължаване на човешкия живот. Проблемът е, че малък процент от хората осигуряват на организма си оптимални количества микронутриенти.

Доброто здраве не си отива самò. Нашето тяло се нуждае от определено количество микронутриенти, за да създаде предпоставка всички органи да се съхранят здрави, да функционират правилно и предпазват организма от множество неразположения и болести. Именно ортомолекулярният принцип се основава на идеята, че тези важни вещества за организма, трябва да се набавят в правилното количество и концентрация. Проблемът е, че в ангажираното, забързано ежедневие много хора не приемат дори минималното количество витамини, антиоксиданти, минерали и жизненоважните мастни киселини. И така не покриват основната нужда от микронутриенти за организма си. А за правилния метаболизъм са нужни над 40 вида хранителни вещества. Но тялото ни не е в състояние самò да произвежда всички нужни вещества или не в достатъчни количества. Тук настъпва ключовият момент, в който трябва да си ги набавяме чрез подходяща хранителна диета.

Нивото на микронутриентите е индивидуално при всеки човек. Зависимо е от различни  фактори, като хранителни навици, възраст, моментното здраве и влияние на заобикалящата ни среда. В някои случаи, липсата от достатъчно количество от тези микронутриенти нараства дотолкова, че не може да бъде запълнена дори от добрия подбор на храна. На помощ идват ортомолекулярните хранителни добавки.

Ползата от продължителния прием на продукти Ортомол е доказана през годините.

Ортомолекулярните хранителни добавки се базират едновременно на медицина и биохимия. Витаминозните вещества, антиоксидантите, минералите, микроелементите, есенциални киселини и всички останали необходими за организма вещества откриваме в добавките Ортомол. Продуктите съдържат основни полезни вещества, които са естествено налични в нашата храна и тяло, което ги прави лесно усвоими и изключитено полезни. Всъщност самият термин „ортомолекулярен“ води началото си от две думи – „ортос“ (от гръцки език – добър, правилен) и „молекула“ (от латински – структурна единица на веществата).

Успеха на ефективността на продуктите Ортомол се дължи на подходяща ежедневна доза и добре балансирана комбинация от микронутриенти. Продължителният им прием има силно въздействие върху запазване на доброто здраве и спокойно могат да се приемат за превенция срещу заболявания от различен характер. Ортомолекулярните хранителни добавки Ортомол предлагат широк набор от специализирани продукти, които са насочени към бременни жени, малки деца, подпомагащи имунната система, за предпазване на сърцето и кръвоносните съдове, фертилитет при мъжете, при остеоартрит, менопауза, стрес и хронична умора.

И един любопитен факт: Линус Полингд - биохимик и двукратен нобелов лауреат, измисля понятието през 1968 година, защото то много коректно описва същността на терапевтичния принцип. Интересното е, че самият Полинг е живото доказателство за ефективността от ортомолекулярната медицина. Той доживява до достолепната 93-годишна възраст, съумявайки да съхрани прекрасно физическото и умственото си здраве.


Доказано хранителните добавки Ортомол имат уникално благотворно влияние върху човешкия организъм – уверете се сами.

Още за хранителни добавки Ортомол.