Красота и здраве всеки ден

Нийл ГилгауНилс Глагау управлява Orthomol, семеен бизнес с над 30 годишна история

Нилс Глагау е второ поколение мениджър в семейството на Orthomol. Неговият баща основава семейния бизнес през 1991 г. заедно със свой партньор.

С идеята за производство на комбинации от микроелементи, базирани на ортомолекулярна хранителна медицина, д-р Кристиан Глагау слага началото на Orthomol през 1991 г. с двама служители в частна къща в Лангенфелд, Германия.

Orthomol е пионер в ортомолекулярната хранителна медицина в Германия. Повече от 30 години разработва и продава добре балансирани дози комбинации от микроелементи, разработени за различни области на приложение. 

Orthomol се придържа към принципите на ортомолекулярната медицина, създадена от двойния носител на Нобелова награда Линус Паулинг. Д-р Линус Полинг описва концепцията за ортомолекулярна медицина през 1968 г. със следното определение: "Ортомолекулярната медицина е поддържане на добро здраве и лечение на болести чрез промяна на концентрацията на вещества, които нормално присъстват в организма и са отговорни за здравето."

Дванадесет години след основаването на Orthomol, през 2003 г., Германският федерален бизнес съюз (BDU) присъжда на Orthomol pharmazeutische Vertriebs GmbH фармацевтичната награда на германската икономика.

Две години по-късно, през 2005 г., д-р Глагау получава наградата NRW-Unternehmerpreis за иновации от Федералната асоциация на средните предприятия (BVMW). През 2006 г. обектът в Лангенфелд става първата компания, сертифицирана в съответствие с международните стандарти за безопасност на храните - ISO 22000, което гарантира най-висока степен на безопасност от производството и избора на суровини до крайния продукт.

През 2007 г. компанията отново получава наградата за най-добър партньор на верига аптеки. Днес компанията заема водеща позиция и е един от лидерите на пазара на висококачествени, елитни витаминно-минерални комплекси в Германия и по света. 

Когато Кристиан Глагау почива неочаквано през 2009 г., неговият син Нилс Глагау поема компанията Orthomol. Оттогава той ръководи семейния бизнес като собственик и управляващ директор. 

„За нас здравето е семеен въпрос – това се отнася както за „семейството на Orthomol“, така и за нашите потребители.“ Нилс Глагау, собственик и управляващ директор

Orthomol CompanyOrthomol означава плоска йерархия и отворена корпоративна култура

От първия ден цялото семейство Глагау е ангажирано с компанията Orthomol. „За нас винаги е било нещо естествено всеки член на семейството да ни помага в Orthomol“, потвърждава Нилс Глагау. Така че не е случайно, че семейният бизнес все още се характеризира със семейна атмосфера, плоска йерархия и отворена корпоративна култура. Ние активно подкрепяме баланса между професионалния и личния живот на „Orthomolers“ с нашата семейна ясла „Orthomolinis“, редовни спортни курсове в нашите собствени фитнес студия или месечна закуска за служителите, „Breakfast Club“.

Всички стъпки в производството, от подбора на суровините до готовата синя опаковка Orthomol, отговарят на най-високите стандарти за качество. Продуктите на Orthomol се дистрибутират официално в цял свят от 28 години.

Продуктите Orthomol са независимо тествани и сертифицирани

Ортомол цени научната основа и най-високото качество на продукта. Ето защо собствен медицински екип на компанията непрекъснато преглежда и оценява международни проучвания по темата за микронутриентите и техните ползи за здравето. 

Регулярно се извършва сертификация от TÜV Rheinland съгласно ISO 22 000, най-високият международен стандарт за безопасност на храните. 

В допълнение, Ортомол гарантира специална грижа и най-високи стандарти за качество за всяка отделна опаковка, която напуска компанията. Ето защо опаковките съдържат индивидуален код, който позволява да се провери оригиналността на конкретния проудукт на Orthomol.

Нийл Гилгау 2Нилс Глагау като телевизионен съдия в "Die Höhle der Löwen" (DHDL) по VOX

Самата компания Orthomol и нейните продукти запазват с години своите лидерски позиции благодарение на непрекъснатия стремеж на мениджмънта към развитие и иновации. Тези иновации не се случват само в собствените лаборатории на производителя, но и по време на  обмен с външни експерти, важни партньори - и стартиращи фирми в бранша. Ортомол са отворени към прохождащи идеи и подкрепят млади предприемачи с орто иновации.

От 2019 г. успешният предприемач Нилс Глагау също е инвеститор в телевизионното шоу за стартиращи компании „Die Höhle der Löwen“ на VOX. 

Той очаква с нетърпение контакта със стартиращи предприемачи. „Вече съм много запознат със света на здравето, храненето, упражненията и спорта. В DHDL също се интересувам от хора от различни области“, казва предприемачът. Нилс Глагау би искал да предаде натрупания опит на младит предприемачи. За повече успешни истории. С новосъздадената Rock B(r)and GmbH Нийл търси убедителни основатели с впечатляващи идеи или продукти - независимо от индустрията или продуктовата категория.

Orthomol е семеен проект, който се превърна в огромна успешна компания с повече от 500 служители, които обичат Orthomol и работят усилено, за да го реализират.