Красота и здраве всеки ден

Безплатна доставка

SINGULADERM – Молекулярната козметика

Молекулярна козметика - пептидиМолекулярната козметика е ново направление в  козметичната грижа за кожата, което изучава в дълбочина физиологичните механизми, участващи пряко в процесите на стареене на кожата, и подпомага на клетъчно ниво нейното възстановяване. На практика кожата сама възстановява младежкия си вид.

Вдъхновена от медицината и последните постижения в областта на биотехнологиите и дерматологията, молекулярната козметика създава т.нар. „интелигентни молекули“ – пептиди, които имат точно дефинирана задача, попадайки в кожата - да се борят ефективно с проблема и последствията от неговото действие.

Тези пептиди са с идентична молекулна структура и действие, като естествено намиращите се в организма.

Аналогично на действието на лекарствата, те са проектирани да достигнат до проблема и ефективно да се борят с него.

Причините за проблемите са, както от различно естество, така и са разположени на различна дълбочина в кожата.

За да се постигне максимален ефект, тези молекули са капсулирани в уникални и иновативни системи за транспорт, като по  този начин се постига проникване до точното място в епидермиса,  където те се освобождават и действат.

Това ни дава възможност да увеличим значително крайните резултати и да бъдем успешни в естетичната и дерматологичната грижа за кожата.

 Производственият процес на всяка "интелигентна молекула” е дълъг и сложен. Той започва с прецизни и задълбочени на изследвания на физиологичните механизми, участващи в проблема на кожата, които искаме да решим.

Всяка “интелигентна молекула”се подлага на изчерпателни ин витро и ин виво проучвания и изследвания за ефикасност и стабилност, токсичност и качество.

Ако получените резултати не са, както бихме искали, процесът започва отново, докато молекулата, която искаме да създадем покрие всички изисквания за ефикасност, безопасност и не е токсична. 

Изпълнението и проследяването на този строг методологичен процес е това, което прави молекулярна козметика уникална, ефективна, безопасна и интелигентна.